NH Nieuws: Verbouwing De Koepel bijna klaar: “Bedrijven kijken nu naar Haarlem”

Kwamen er vroeger nog mensen terecht die de verkeerde afslag in hun leven hadden genomen, zo komen er binnenkort mensen samen die aan hun toekomst willen werken: de oude koepelgevangenis in Haarlem. De verbouwing van het rijksmonument is bijna klaar en over zo’n twee maanden gaat de vernieuwde Koepel definitief open. 

Het wordt een plek waar zowel cultuur, studenten als het bedrijfsleven samenkomen. In het pand is een kelder gemaakt, waar een bioscoop komt met meerdere zalen. Die zullen ook gebruikt gaan worden als collegezalen waar studenten les kunnen krijgen, als er geen film draait. Op de begane grond en de twee verdiepingen daarboven komen ruimtes voor bedrijven, horeca en University College Haarlem. Op het bovendek en in de oude cellen, komen werkplekken voor zelfstandigen en bedrijven. “Er moeten straks ruim een miljoen mensen per jaar door de Koepel lopen”, vertelt Mike Rijkers van Cupola XS, één van de hoofdhuurders van de Koepel die de ruimte gaat onderverhuren aan het bedrijfsleven. “Mensen komen hier om een film te pakken, een kop koffie te drinken, te werken of om te studeren.”

Lees meer